Skip to content

Fondsen vinden als hobby

Als vrijwilliger en professional heb ik het afgelopen jaar mee geholpen aan het opzetten van een Hospice (of bijna-thuis-huis) in het Gooi. De initiatiefnemers zijn twee dijken van dames met ervaring in de zorg. Zij hadden het concept voor het hospice al bijna klaar, het businessplan goed uitgewerkt en de begroting in houtskool geschetst. Ze hadden alleen een groot probleem: geen geld en geen locatie om het Hospice in te starten. Aan mij vroegen ze om een stichting ‘Vrienden van’ op te richten om donateurs te gaan werven. Dat leek mij niet de oplossing.

Wel wist ik dat ik ze professioneel zou kunnen helpen bij het opstellen van een financieringsplan voor fondsenwerving. Zo maakte ik een top 3 en een top 10 van mogelijk te benaderen fondsen, boorde ik mijn netwerk van vermogensbeheerders en familiefondsen aan en legde ik persoonlijke contacten.
Aan bevrienden fondsen kon ik de juiste antwoorden geven op vragen zoals: Is het een goed idee van die dames? Hebben ze marktonderzoek gedaan en is er vraag naar? En kunnen zij het van de grond trekken, denk je? Mijn persoonlijke contact met de fondsen, hielp hierbij.

Ik geloof bij het werven van fondsen in:
1. Een persoonlijk contact opbouwen
2. Het verhaal voorleggen en je kwetsbaar opstellen
3. Het vertrouwen opbouwen om samen te investeren in een goed initiatief
En zo heb ik mij ingezet voor het Hospice. Het C’est La Vie-huis gaat in januari 2017 open.

Dit initiatief maakte mij zo enthousiast dat ik het verhaal overal vertelde. Het bleek een herkenbaar en betrouwbaar initiatief onder vrienden en familie. Sommige meldden zich spontaan aan om financieel bij te dragen: als kleine of grote donateur, als vermogensfonds of om straks vrijwilliger te worden aan het bed. En ook in mijn zakelijke netwerk kwam ik steeds verder met mijn hobby FONDSEN VINDEN, die ik eigenlijk al veel langer deed maar nog niet professioneel had benoemd: Ik ben makelaar of betrouwbare verbinder tussen fondsen en nieuwe initiatieven vanaf € 100.000,– . Ik help graag bij het uit de grond stampen van jouw ideeën waar ik in geloof! Wil jij ook een top 3 van mogelijk te benaderen fondsen voor jouw idee? Mail mij dan.

Marjolein Risseeuw | info@fondsenvinden.nl

Wij ondersteunen organisaties en initiatiefnemers bij het werven van fondsen en subsidies, donateurs en andere (financiële) middelen.

Fondsenwerving – Heropening Stadshospice Utrecht

Testimonial Woongroep Amervoorde

Cupido voor gulle gever en goed doel

Back To Top
Zoeken