Skip to content
stadshospice-utrecht

Fondsenwerving – Heropening Stadshospice Utrecht

Op 16 mei 2019 is Stadshospice Utrecht heropend door burgemeester Jan van Zanen van Utrecht. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst en in aanwezigheid van de vrijwilligers, het bestuur, de directie en circa honderd genodigden, waaronder huisartsen, verpleegkundigen, gemeente, relaties uit de stad, collega-hospices en opleiders.

Na ruim 15 jaar intensief gebruik van het hospice was het tijd voor een opfrisbeurt. Het interieur heeft dan ook een metamorfose ondergaan: lichter, moderner, vrolijker. Maar ook nog steeds: warm, gastvrij en sfeervol. Daarnaast gaan de Stichting Thuis Sterven Utrecht en Stichting Hospice Utrecht samen verder onder één naam: Stadshospice Utrecht. Met een spiksplinternieuwe website www.stadshospiceutrecht.nl.

stadshospice-utrecht

Het Stadshospice zocht bijna twee jaar geleden een fondsenwerver voor de ontwikkeling van de derde geldstroom om deze vernieuwing waar te maken: “Een ervaren fondsenwerver die kon helpen de organisatie prominenter op de kaart te zetten”. Directeur Lorissa Jonker had een helder beeld hoe het hospice kon worden opgefrist en vond in Marjolein Risseeuw (Fondsen Vinden) iemand die meteen begreep waar de zorg lag.

Samen is het projectplan gemaakt voor de herinrichting. Op basis van dit plan werden contacten gelegd met vermogensfondsen die deze thema’s belangrijk vinden en de aanvragen uitgewerkt en ingediend.

Lorissa Jonker: “We hebben uiteindelijk samen onze doelstelling met betrekking tot de hoogte van de fondsen gehaald. Het was leuk en leerzaam om te zien welke fondsen/donateurs bereid zijn om een vrijwilligersorganisatie als Stadshospice Utrecht financieel te ondersteunen. Het uiteindelijke doel is bereikt. Onze vier gastenkamers zijn opnieuw ingericht, volledig geschilderd en voorzien van nieuwe vloerbedekking, raambekleding, linnengoed en airconditioning. Maar ook de keuken, de vrijwilligersruimte en de familiekamer zijn gemoderniseerd. Met een nieuwe geveltuin aan de voorkant van de voormalige pastorie wordt iedere nieuwe gast warm onthaald. Zonder de financiële steun van de gemeente en fondsen en de professionele begeleiding was dit alles niet mogelijk geweest”.

Wij ondersteunen organisaties en initiatiefnemers bij het werven van fondsen en subsidies, donateurs en andere (financiële) middelen.

Fondsenwerving – Heropening Stadshospice Utrecht

Testimonial Woongroep Amervoorde

Cupido voor gulle gever en goed doel

Back To Top
Zoeken