Skip to content
Fondsen werven voor hospices en woongroepen zij mijn paradepaardjes!

“Fondsen werven voor hospices en woongroepen zij mijn paradepaardjes!”

Hoe mooi en bijzonder is het om de fondsenwerving voor hospices en woongroepen te doen. Met veel bewondering en waardering voor deze twee goede doelen, heb ik nu drie jaar met succes de fondsen geworven voor de herinrichting en uitbreiding van bijna tien woongroepen en enkele hospices. Of het nu ging om gezellige woonkamers en keukens, de tuin, een lift voor rolstoelers, een busje voor jongeren met een beperking, etc. Met veel plezier heb ik aan diverse stichtingen een steentje kunnen bijdragen.

Voor woongroepen komen ouders van toekomstige bewoners doorgaans bij me, met de handen in het haar. Zij zetten voor de eerste keer een woongroep op en proberen met zoveel mogelijk vrijwilligers een goede locatie te vinden liefst meteen met een bouwpartij en zorgpartner. Deze speurtocht vergt veel tijd en energie. Inmiddels heb ik ervaring met de inrichting en ontwikkeling van gemeenschappelijke ruimtes, een belevingstuin voor blinden maar ook een negen persoonsbusje en een duofiets. Er blijkt heel veel mogelijk in de samenwerking met vermogensfondsen.

Rene den Hartog, voorzitter Woongroep Amervoorde: “Toen we met Marjolein Risseeuw van Fondsen Vinden in contact kwamen kregen we onmiddellijk het gevoel met iemand te maken te hebben die begreep waar onze zorg lag. Het bedrag wat nodig was om een gezonde start te maken voor ons wooninitiatief werd door jou als uitdagend maar niet onhaalbaar geacht. We hebben uiteindelijk onze doelstelling m.b.t. de hoogte van de fondsen gehaald. Op zich een prestatie van formaat”!

Op dit moment verzorg ik voor het Stadshospice in Utrecht de fondsenwerving voor twee extra kamers zodat volgend jaar de heropening plaats kan vinden. Vorig jaar hebben we samen de modernisering georganiseerd, meer dan 15 jaar na de start van het succesvolle hospice. Ook zorg ik op dit moment voor de financiering voor een innovatief concept: een woongroep voor jongeren met een beperking en ouderen met dementie, een pracht voorbeeld van sociale cohesie. Mooi om te doen!

Lorissa Jonker, directeur Stadshospice Utrecht: “We hebben uiteindelijk samen met Marjolein onze doelstelling met betrekking tot de hoogte van de fondsen gehaald. Onze vier gastenkamers zijn opnieuw ingericht, volledig geschilderd en voorzien van nieuwe vloerbedekking, raambekleding, linnengoed en airconditioning. Maar ook de keuken, de vrijwilligersruimte en de familiekamer zijn gemoderniseerd. Met een nieuwe geveltuin aan de voorkant van de voormalige pastorie wordt iedere nieuwe gast warm onthaald”.

Ken je een hospice of woongroep in oprichting die mijn hulp kunnen gebruiken, deel dan graag dit artikel zodat meer initiatieven daadwerkelijk doorgang kunnen vinden. En voor ouders die aan de vooravond staan van een droom locatie voor hun kinderen geldt: “Wacht niet te lang met het opstarten van de fondsenwerving voor jouw stichting. In zes tot negen maanden kunnen we samen de klus klaren!” Bel mij op 06-51427989 of mail me via info@fondsenvinden.nl.

Wij ondersteunen organisaties en initiatiefnemers bij het werven van fondsen en subsidies, donateurs en andere (financiële) middelen.

Fondsenwerving – Heropening Stadshospice Utrecht

Testimonial Woongroep Amervoorde

Cupido voor gulle gever en goed doel

Back To Top
Zoeken