Skip to content

Mijn naam is Marjolein Risseeuw. Met ons gezin met twee dochters en onze zoon (alledrie op de middelbare school) wonen wij in Naarden en werk ik veelal vanuit mijn kantoor bij De Groene Afslag in Laren. In de afgelopen jaren heb ik veel projecten en nieuwe initiatieven ondersteund bij het opzetten tot nieuwe organisaties en succesvolle bedrijven. Mijn rol was hierbij vaak de verbinder tussen partijen.

Ik ben van oorsprong bedrijfskundige en heb als commerciële partner in grote adviesorganisaties geacteerd. Mijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn strategie en leiderschap vanuit het generatieperspectief.

Op basis van deze ervaringen heb ik mijn maatschappelijke ambitie heel helder gekregen: ik ben goed in het verbinden van nieuwe initiatieven en projecten aan vermogensfondsen, familiestichtingen en andere financiers.

Mijn grote netwerk van opdrachtgevers, collega’s en relaties uit het bedrijfsleven heb ik uitgebreid met netwerkpartners van maatschappelijke organisaties zoals oprichters en bestuurders van fondsen. Op persoonlijke wijze vind ik steeds meer mensen die samen met mij maatschappelijke doelen willen bereiken.

Ik wil graag betekenis geven door bij te dragen aan zinvolle projecten.

Fondsen werven
Voor nieuwe projecten die een subsidie zoeken ben ik vaak de verbinder tussen fondsen en nieuwe initiatieven (vanaf € 100.000,-). Als freelance fondsenwerver kan ik subsidies en gelden binnenhalen. Freelance fondsenwerver, hoe word je dat? Lees het artikel. Op basis van het projectplan maak ik een analyse van geïnteresseerde fondsen. Als het er nog niet is, help ik mee een projectplan opstellen, dat geschikt is voor fondsenwerving. Ook toets ik vooraf bij mijn netwerk van familiefondsen of jouw project aantrekkelijk en haalbaar is. Is dit vooronderzoek geslaagd, dan gaan we over naar de zogenaamde ‘fundingfase’.
Gemiddeld benader ik 50 nationale en lokale fondsen voor jouw project. Via persoonlijk contact met de bestuurders van de fondsen, die ik veelal zelf ken, bespreek ik de mogelijkheden voor financiering. Ik ben dus letterlijk de verbinder tussen fondsen en nieuwe initiatieven.
Ik richt me in eerste instantie op woongroepen voor mensen met een beperking en op hospices. Door mijn uitgebreide netwerk word ik door heel Nederland gevraagd. Als ik vertrouwen heb in het idee, doe ik ook met jou mee!

Verantwoord besteden
Door mijn grote netwerk kan ik voor fondsen die verantwoord willen besteden projectaanvragen en rapportages beoordelen. (link naar verantwoord besteden)

Bij de meeste projecten werk ik samen met ervaren professionals met een goede staat van dienst als fondsenmanagers en fondsenwervers.

Marjolein Risseeuw Fondsen Vinden

Bel me voor een persoonlijke kennismaking!

Wij ondersteunen organisaties en initiatiefnemers bij het werven van fondsen en subsidies, donateurs en andere (financiële) middelen.

Fondsenwerving – Heropening Stadshospice Utrecht

Testimonial Woongroep Amervoorde

Cupido voor gulle gever en goed doel

Back To Top
Zoeken