Skip to content

Bevlieging of bevlogenheid ?

Vorige maand werd ik via linked in gefeliciteerd met mijn werkjubileum. Zonder dat ik het door had, blijkt mijn nieuwe bedrijf FONDSEN VINDEN al weer één jaar te bestaan. De afgelopen tijd heb ik verschillende maatschappelijke initiatieven helpen opzetten. Ik heb fondsen gevonden zodat nieuwe initiatieven nu lopende projecten of werkende organisaties zijn. Een jaar gelden heb ik deze ‘bevlieging’ een naam gegeven. Mijn hobby werd mijn werk: FONDSEN VINDEN, een bedrijf dat fondsen werft voor maatschappelijke projecten in t Gooi.

De eerste projecten pasten nog precies in dit plaatje, een hospice in oprichting, een woongroep voor jongeren met een beperking, een sportclub, een kerk. Allemaal maatschappelijke initiatieven in min directe omgeving.

En toen zocht Ton Keesom contact, ooit een opdrachtgever in de markt van onderwijs en ontwikkeling. Ton had mijn verhaal gelezen en hij herinnerde zich een gesprek een paar jaar gelden in een saai weg restaurant. We hadden het toen gehad over passie, bevlogenheid en je hart volgen. Ik had een sabbatical op dat moment en Ton had daar destijds ook behoefte aan.
Hij vroeg mij nu om te helpen bij een onderwijs project in Zuid Afrika. Hij had inderdaad een sabbatical genomen en was vrijwilligerswerk gaan doen op een school nabij Johannesburg, midden in een township. En daar ontstond zijn wens om deze school structureel te helpen met extra klaslokalen, modern lesmateriaal en trainingen voor de leerkrachten. Ik was meteen enthousiast! Ton was zo bevlogen en stak mij aan. Ik had alleen weinig kennis van projecten in ontwikkelingslanden.

In mijn netwerk vond ik Kaat Burbidge, een expert op het gebied van fondsenwerving in ontwikkelingslanden en al snel pakten wij samen door. Voor de Stichting ProCon (een stichting waar vijf basisscholen onder vallen) ontwikkelden wij een projectplan, een tijdlijn, een budget en een financieringsplan. En nu vinden wij samen fondsen die de wens van Ton in vervulling gaan brengen. Aankomende maand vertrekt hij met een team van vrijwilligers naar Refentse Primary School in Namakgale om samen met de directeur van de school een structurele aanpak uit te rollen voor de aankomende vijf jaar.

Mijn ‘core business’, het vinden van fondsen voor mooie initiatieven, blijft in Nederland. Voor structurele plannen in het buitenland laat ik me wel graag verleiden. Heb jij ook een idee of een maatschappelijk doel dat minimaal € 100.000,– nodig heeft om tot ontwikkeling te komen? Bel of mail dan voor een uurtje ‘bevlogenheid’!

FONDSEN VINDEN| Marjolein Risseeuw
0651427989 | info@fondsenvinden.nl

Wij ondersteunen organisaties en initiatiefnemers bij het werven van fondsen en subsidies, donateurs en andere (financiële) middelen.

Fondsenwerving – Heropening Stadshospice Utrecht

Testimonial Woongroep Amervoorde

Cupido voor gulle gever en goed doel

Back To Top
Zoeken