Skip to content

Na het succesvol werven van fondsen voor het opzetten van de woongroep in 2018 vroeg Woongroep Bussum dit jaar opnieuw om advies aan Fondsen Vinden. In de woongroep wonen 22 jongeren met een verstandelijke beperking waarvan ongeveer de helft zelfstandig kan fietsen en reizen.

We hebben de mobiliteits-wensenlijst samen opgesteld:

  • twee 9-persoons busjes
  • twee zorgfietsen
  • een duofiets
  • en het liefst ook nog een tandem voor jongeren met meerdere beperkingen

Het bestuur van de Woongroep heeft voor de offertes gezorgd en Fondsen Vinden heeft een projectbegroting opgesteld. Daarnaast hebben we samen een projectplan geschreven dat geschikt is voor het werven van fondsen bij particuliere en vermogensfondsen. Met name de lokale fondsen in het Gooi hebben op bijzondere wijze bijgedragen aan dit prachtige initiatief.

Mobiliteit vermindert eenzaamheid voor jongeren van de woongroep

Vanaf volgend jaar gaan de vrijwilligers en begeleiders regelmatig met de bewoners mee naar activiteiten in het bos, het zwembad of nog verder weg.
In de weekenden kunnen de bewoners nu vaak naar sociale evenementen of activiteiten in de regio. De jongeren zijn dolblij, ze komen verder, kunnen meer aan sport doen en zijn ook al een keer naar de dierentuin geweest.

Wij ondersteunen organisaties en initiatiefnemers bij het werven van fondsen en subsidies, donateurs en andere (financiële) middelen.

Fondsenwerving – Heropening Stadshospice Utrecht

Testimonial Woongroep Amervoorde

Cupido voor gulle gever en goed doel

Back To Top
Zoeken