Skip to content
Stichting De Iris bewoners

De Iris is een wooninitiatief in Vianen voor mensen met een verstandelijke beperking

Logo Stichting De IrisHet initiatief voor de Iris is al tien jaar geleden genomen door ouders die voor hun kinderen met een verstandelijke beperking een kleinschalige, begeleide woonvorm willen realiseren. Stichting de Iris heeft in samenwerking met LEKSTEDEwonen een geschikte locatie gevonden in Vianen. Het gaat het Zorglandgoed Bloemendaal heten.
Zorglandgoed Bloemendaal is een unieke locatie en ontmoetingsplek voor de jongeren, ouderen, buren, ouders, vrijwilligers en andere mensen uit Vianen en omgeving. Het is landelijk gelegen, aan de rand van bebouwing van de wijk Monnikenhof. De locatie is toegankelijk voor iedereen uit de directe omgeving en zal de sociale cohesie binnen Vianen vergroten. Dit maakt de aanpak uniek en duurzaam. De jongeren zullen hier vermoedelijk levensbestendig blijven wonen.
De Iris kan straks beschikken over 16 wooneenheden. De kleinschalige opzet van 2 x 8 wooneenheden met gemeenschappelijke ruimten biedt ook sociaal gezien veel voordelen. Voor de inrichting van de algemene ruimten zorgt Fondsen Vinden voor de financiering. De jongeren dragen ook bij met bijvoorbeeld statiegeld ophalen, collectes lopen, etc.

Wij ondersteunen organisaties en initiatiefnemers bij het werven van fondsen en subsidies, donateurs en andere (financiële) middelen.

Fondsenwerving – Heropening Stadshospice Utrecht

Testimonial Woongroep Amervoorde

Cupido voor gulle gever en goed doel

Back To Top
Zoeken