skip to Main Content
hospice-bommelerwaard

Vorig jaar heb ik een van de initiatiefnemers van hospice De Samaritaan (in oprichting) ontmoet. Binnen de Rotary van de Bommelerwaard werd al jaren nagedacht over de bouw en inrichting van een hospice.
Voor dit Hospice hebben we samen een tijdlijn opgesteld met alle mijlpalen (van statutaire oprichting, tot en met de geplande datum voor de opening en alles wat daartussen zit) en de benodigde documenten die voor fondsenwerving van belang zijn. Naast mogelijke particuliere geïnteresseerden en lokale organisaties zoals de Rabobank heb ik voor dit hospice in oprichting een overzicht van mogelijke fondsen gemaakt. Deze fondsen willen mogelijk bijdragen aan de bouw en inrichting van het hospice.
Op dit moment werken we aan een praktisch projectplan, dat geschikt is voor fondsenwerving. Ondertussen zorgen de initiatiefnemers voor de juridische benodigdheden, zodat de ANBI kan worden aangevraagd. Na de zomer begin ik met de fondsenwerving voor de inrichting van de gastenkamers, de keuken, de woonkamer en de familiekamer. Ook speur ik naar fondsen die de inrichting van de tuin mogelijk maken. Voor de opleiding van de vrijwilligers gaan we daarna mogelijk de financiering organiseren, zodat het Hospice voor De Bommelerwaard volgend jaar open kan met een professioneel team van professionals en vrijwilligers.

Back To Top
Zoeken